Vikingarna är tillbaka i helt eget museum

Så har det blivit dags! Nu på lördag är det premiär för Vikingaliv, det nyaste på museifronten. Äntligen får den här delen av vår historia sitt eget fokus och intresset är stort i Sverige, i Norden och inte minst internationellt. Utställningar och rön kommer att samsas med upplevelser och levande uppträdanden. Nya grepp. Redan på hemsidan slår man an tonen med att bl a lyfta fram vikingar i österled, kvinnan och hur man kan göra sitt eget mjöd, varje äkta vikings favoritdryck.

På 2000 kvadratmeter i Wasahamnen på Djurgården, mellan Vasamuseet och Gröna Lund, slår portarna nu upp till en dramatiserad berättelse om en av historiens mest mytomspunna tidsperioder. Vikingaliv är ett äventyr och en resa fördelat på Vikingafärden Ragnfrids Saga, en utställning, museishop samt restaurang Glöd.

Målet är att bli en ny, spännande och intressant besöksattraktion i Stockholm. Då kommer både stockholmare och turister få möjligheten att uppleva en av de mest fängslande perioderna i Sveriges historia – vikingatiden.” Entrébiljett kostar 190 kr för vuxna och 120 kr för barn 7-15 år. Barn 0-6 år har fri entré.

Vikingaliv är en privat satsning med flera kända aktörer från bl a Junibacken, Gröna Lund, teater-/mediascenen och såklart historiesfären som Staffan Götestam, Fredrik Uhrström, Ulf Larsson, Dick Harrisson m fl.

Vikingaliv – officiella hemsidan med mer info, öppettider m m

Läs även Semper Miles: Vikingarnas liv i eget museum öppnar till våren och Modern Vikings samt Nytt koncept för svenska militära och civila tjänstebåtar

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]