Foto: Masugn

Försvarets hus som inte liknar något annat kan bli ditt

Det har tjänat kronan väl där det stått vid banänden på Norrköping Bråvalla sedan tidigt 1970-tal. En spännande, unik design från Finland som ursprungligen ritades som en flyttbar skidstuga och som blivit hetaste kult. Det aktuella huset är dessutom en specialtillverkad modell, förstärkt, med ingång i botten och med större fönster för Försvarsmaktens användande som mättorn.
Nu är det till salu och det blir auktion med start den tredje oktober. Utropspris är inte angivet men intresset har varit stort för dessa s k Futurohus, eller populärt ”UFO-hus”, runt om i världen, särskilt som det inte finns så många kvar. Seriöst intresserad? Missa inte att föranmäla dig ”senast en vecka före” för att gå på visning den 30 september – och för att kunna vara med och bjuda!

Auktionen sker genom budgivning online och startar klockan 09:00 den 3 oktober!

futurohus_fortv
All detaljerad info om objektet, adress, bilder, ritningar, förfarande m m från Fortifikationsverket

Mer om Futurohus runt om i världen, bilder, priser på tidigare försäljningar m m

Se även Semper Miles: Militärt bergrum blir skidanläggning för elit och turister samt Kan du leverera för nytt, reparation och ramavtal?

(Stora bilden visar en likadan byggnad på Norans skjutfält söder om Söderhamn (numera hos Flygvapenmuseum i Linköping). Foto: Masugn, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en. Lilla bilden är ett snitt ur FMV:s prospekt.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]