Foto: U.S. Department of Defense

Ett sekel med Ilmavoimat firas stort till helgen

Finlands flygvapen fyller 100 år i år och det firas stort med en särskild Airshow till helgen på Jyväskylä flygplats i Tikkakoski cirka 20 kilometer norr om Jyväskylä (där bl a Luftkrigsskolan finns). Man håller öppet från nio på morgonen till nio på kvällen både lördag och söndag och Tikkakoskis ca 5 000 invånare kommer att mångdubblas under de båda dagarna!

Massor att se och uppleva både i luften och på marken utlovas från flygvapnet och försvaret med fokus på dåtid, nutid och framtid. En del svenska inslag blir det också som Saab 91D Safir (Sk50), J 35 Draken och JAS 39 Gripen.

Det går att ta sig dit på flera sätt, varför inte reguljärt flyg via Helsingfors? Biljetter till evenemanget går att förboka online, se länken ”Air Force 100 Years – Ilmavoimat 100” nedan.

Tid och plats: Lördag 16 och söndag 17 juni kl 09:00-21:00 (med programtid 09:30-20:00). Jyväskylä/Tikkakoski Airport (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)


Film: Försvarsmakten – The Finnish Air Force (5:10 min)

Air Force 100 Years – Ilmavoimat 100

Om Flygvapnet

Läs även Semper Miles: Gemenskapen i Aurora fortsätter i Baana och Ruska och 62 Gripen till Finland? samt Veteraner om kampen för självständighet som påverkade hela Norden och Arméchefens konsert – En hyllning till broderlandet Finland

(Bilden: Finskt F-18 Hornet under övning vid ett tidigare tillfälle. Foto: U.S. Department of Defense, CC0 PD.)

– Finnish Air Force 100th Anniversary Airshow, two special days of celebration at Jyväskylä Airport 16th-17th June

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]