En möjlighet till kunskap och gemenskap utöver det vanliga

Har de blivit komplett galna i klubben Pennan & Svärdet? Nej, det hoppas och tror vi inte. Det rör sig nog snarare om rötter och möjligheten. Erbjudandet man ställt upp är något alldeles i hästväg som inte bör passera obemärkt för någon i Sverige eller Finland som har det minsta intresse för militärhistoria.

Den som känner sig lockad och väljer att teckna ett provmedlemskap belönas nämligen extra stort med persedlar, utrustning, böcker och DVD att välja bland för sitt egenkomponerade välkomstpaket! Värdet på välkomnandet av den här kalibern ligger på flera tusen kronor, är helt kravlöst och kostnadsfritt. Inte ens porto tillkommer!

Sedan fortsätter det bara. Pennan & Svärdet är känt för den engagerande klubbgemenskapen med tillgång till det stora och breda utbudet av böcker och film, varav en hel del unika titlar i egen produktion, spännande resor till när och fjärran under professionell ledning och med intresserade reskamrater samt prylar av både modernt och klassiskt slag av alla sorter för såväl friluftsliv som stil. Och som grädde på moset kommer tidningen ”Pennan & Svärdet” i brevlådan (och digitalt) en gång i månaden.

Många är de som vill veta mer om svensk och internationell militärhistoria och kanske t o m specialicera-/fördjupa sig. I den situationen upptäcker man snart att källor och material inte alltid är så lätt att söka fram och komma över. Det här är en mycket bra lösning, något som de många befintliga medlemmarna gladeligen skriver under på. Här ryms även de perfekta presenterna!

Klubben drivs av stiftelsen Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB). Ordförande är överste Lennart B:son Uller. Stiftelsen saknar vinstintresse och syftet med verksamheten är bl a att bevara det svenska militära kulturarvet.”
Idén till bokklubben som sedermera utvecklats till den breda militärhistoriska upplevelseklubben Pennan & Svärdet arbetades fram 1992 av tre officerare vid Norrlands Artilleriregemente, bl a nämnda överste B:son Uller, regementschef 1992–1994.

Provmedlemskap i Pennan & Svärdet – info, medlemskap m m

Läs även Semper Miles: [Du kan] Tipsa om rekommenderbar kanonläsning

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]