Foto: Rickard Törnhjelm/Combat Camera/Försvarsmakten

Idag gratulerar vi på överbefälhavarens födelsedag

Tiden går sin gilla gång och så blev det den 13 juni igen och det är som bekant inte vilken dag som helst det. Idag fyller vår överbefälhavare, general Micael Bydén år!

Han har varit en del av Försvarsmakten sedan 1982 och är mycket uppskattad som ÖB sedan 2015. En föregångsman som visat och visar stort engagemang i allt, från den enskildes situation, behov och möjligheter till det övergripande ansvaret för Sveriges försvar.

Vi ställer oss i raden av gratulanter och hoppas det blir en trevlig födelsedag med reglementsenliga honnörer, glatt hurrande, varma kramar och en och annan present.

Om bara två veckor, den 27 juni, sommarpratar ÖB i P1 där det utöver ämnen som försvar, ledarskap och omvärldsläge kommer finnas utrymme för bakgrund och den egna uppväxten.

Försvarsmakten – Överbefälhavaren

Två sommarpratare från Försvarsmakten

Läs även Semper Miles: Fyra år stadigt på rätt väg med överbefälhavare Bydén och Försvarsmakten måste stå stadigt oavsett omvärld och uppdrag samt Avlösning i toppen idag

(Bilden: ÖB på plats vid bekämpandet av de omfattande skogsbränderna 2018. Beskuren bild. Foto: Rickard Törnhjelm/Combat Camera/Försvarsmakten.)

– The Supreme Commander of Swedish Armed Forces, General Bydén, celebrate his birthday 13th June

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]