Det har blivit dags för din pilotlicens

Lite slarvigt uttryckt är det en körskola för blivande helikopterpiloter. Både teorin och framförandet är dock aningen vassare och kräver både motivation och fokus. Men ingenting är omöjligt!
För den som känner att det blivit dags att gå från fundering till handling är 19 juni ett viktigt datum. Det är närmaste kursstarten på helikopterskolan hos Scandinavian Helicopter Center i Västerås. Börjar du från grunden är det licens för privat bruk, s k Private Pilot License Helicopter (PPL-H) som gäller. Har du redan privatlicensen kan du läsa vidare för att ta flygandet in i den yrkesverksamma världen med en Commercial Pilot License Helicopter (CPL-H).

Här finns möjligheten att utifrån egna förutsättningar och krav själv påverka upplägget för utbildningen. Det gäller även tidsmässigt. Önskar man studera under kortare eller längre period så går det att ordna.
Det går även att läsa teorin på distans med studiematerial som till största delen delen är byggt på E-learning med text, filmer, och frågebanker (inklusive support via nätet, telefon och mail). Distansutbildningen inför PPL-H är 45 timmar och är normalt förlagd över en period om 6 månader. Pris för distanskursen är 30.000 kr inkl moms. Priset för komplett utbildning, inkl teorin i klassrum med allt studiematerial och den praktiska delen i helikopter ligger på ca 330.000 kr inkl moms.

helicenter_r44-vs-audi
Film: Robinson R44 Helicopter vs Audi – Scandinavian Helicopter Center (2:50 min)

Scandinavian Helicopter Center – mer info om utbildningar, företaget, kontakt m m