Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten

Öppna grindar och fartfyllt på Rinkaby

Nu bjuder Hemvärnet i nordöstra Skåne in till en alldeles speciell dag. I morgon lördag öppnar man upp på Rinkaby mellan Kristianstad och Åhus för att på nära håll informera, berätta, rekrytera och praktiskt visa upp den verksamhet man bedriver i form av militärt försvar och stöd för samhället. Musikkåren är också på plats liksom flera frivilliga försvarsorganisationer.

Det vankas mycket spännande som enskild och gemensam utrustning, beväpning och fordon (som man får provåka) m m. Förra året tillfördes även granatkastare av den större sorten vilka nu ingår i organisationen med en granatkastarpluton. Hur det ser ut och fungerar ingår i den stridsuppvisning som genomförs vid två tillfällen, 11:00 och 14:00. Det här är för bra för att missas!

Tid och plats: Lördag den 23 september kl 10:00-15:00. Rinkaby skjutfält (klicka här för karta)


Film: Granatkastare i Hemvärnet (2:06 min)

Norra skånska bataljonen, 49:e hemvärnsbataljonen

Hemvärnet

Rinkaby skjutfält

Läs även Semper Miles: Hemvärnet i fler roller och som egen försvarsgren och Profilprodukter med nytta när Hemvärnet öppnar ny butik på nätet samt Varggrått samlar och stärker norska Hemvärnet

(Bilden: Skånsk hemvärnsövning. Filmsekvensen är från ett annat, tidigare tillfälle. Foto: Combat Camera/Försvarsmakten.)

– Open gates as public is invited to visit Rinkaby firing ground in Northeastern Skåne. Information, display and show, including 120 mm Mortar.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]