Foto: Louise Levin/Försvarsmakten

Med Flygvapnet under två innehållsrika kursveckor

Sommarkurs, det är något alldeles speciellt med det ordet. Något som kan bekräftas av alla som haft turen att komma med tidigare. Nu börjar det dessutom röra på sig för årets sommaraktiviteter!

Flygvapenfrivilliga (FVRV) bjuder just nu in 15-20-åringar till Sommarkurs i Flygvapnet där deltagarna under elva dygn får göra nya bekantskaper samt lära sig och uppleva delar av verksamheten. Teori varvas med praktiska moment, studiebesök och förevisningar, t ex skjututbildning, flygning, förläggningstjänst, exercis, sjukvård och idrott. Minnen för livet och förhoppningsvis ger det mersmak. Möjligheter till fortsatt engagemang i FVRF och Försvarsmakten finns.

I varje region ges chansen och man söker till den region man geografiskt tillhör. Kurserna går sedan på F 21, LSS, F 7, Hkpflj och F 17 mitt i högsommaren över månadsskiftet juni-juli.

Det är en knapp månad kvar på anmälningstiden men då det här brukar vara eftertraktat och antalet platser är begränsat gör man bäst i att inte vänta allt för länge med sin ansökan.

FVRV – Sommarkurs i Flygvapnet (Mer info, krav, anmälan o dyl)

Flygvapenfrivilliga FVRF – officiella hemsidan

Läs även Semper Miles: JAS 39 Gripen – bäst i världen och Optimal helikopterkraft med FARP samt Det finns plats för dig i frivilligförsvaret och Gott om delad läsning från Försvarsmakten

(Bilden: Unga frivilliga på vinterkurs. Annat blir det i sommar.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]