Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten

En alldeles speciell dag i Eksjö på lördag

Göta ingenjörregemente och Swedec, alltså Ing 2 och Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, slår till helgen upp portarna och välkomnar allmänheten till Försvarsdag i Eksjö. Medverkar gör även Hemvärnet och flera frivilligorganisationer samt polisen.

Det här är årets stora chans att träffa garnisonens personal och se deras fordon, brosystem, hundar, ammunitions- och minröjningsmateriel m m, m m. Och det riktigt nära med mycket uppskattat titta in och prova på. Man passar också på att ge flera förevisningar kring uppgifter och hur man jobbar. Det blir även tävlingar och under dagen bjuds det på musikframträdanden av Hemvärnets musikkår Eksjö!

I och med att totalförsvarsplikten/värnplikten är på tapeten satsar man på information och att svara på frågor kring plikt, mönstring, anställning och karriärmöjligheter. Perfekt både för ungdomar och anhöriga.

Det här evenemanget är mäkta populärt och i år har man bestämt att åter hålla till på Ränneslätt vilket ger gott om utrymme och med det möjligheten att ta ut svängarna. Se till att bli en av de tusentals som sluter upp för en alldeles speciell dag – Försvarsdagen i Eksjö!

Tid och plats: lördag den 19 maj kl 10:00-14:00, Ränneslätt, Eksjö (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Inget publicerat program men väl en översiktsbild av området

Göta ingenjörregemente (Ing 2)

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum (Swedec)

Norra Smålands bataljon/33:e Hemvärnsbataljonen

Läs även Semper Miles: Samlade krafter för kunskap och hantering av explosiv fara och Utvecklat brosystem beställt och på väg samt Snart mer väpnat övande och samarbeten utomlands

(Bilden, ”Ingenjörsbandvagn 120 gör väg” är från ett tidigare tillfälle. Beskuren.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]