Chans till intressant veckoslut med Försvarsmakten

Ung och nyfiken på vilka möjligheter det finns för att bli en del av vårt försvar, kring hur är det att vara anställd på hel- eller deltid, karriärmöjligheter, hur är det att vara en del av Hemvärnet, vilka frivilligorganisationer det finns och vad de gör? Då kan Military Weekend (MW) vara ett perfekt första steg.

Över hela året anordnar Försvarsutbildarna, Sjövärnskåren och Flygvapenfrivilliga prova på-helger runt om i landet, öppna för de som är lägst 18 år, svenska medborgare och med god fysik. En spännande introduktion tillsammans med andra nyfikna, med all information man vill ha, frågetecken som rätas ut och där tillfälle ges att aktivt prova på det militära livet.

Ingen förkunskap eller medlemskap krävs. Ansökan görs till den Military Weekend som går närmast den egna bostadsorten och senast fyra veckor före kursstart ska anmälan vara inne.
Här är sommarens tillfällen:

2018-06-08: Göteborg (tema sjukvård)
2018-06-15: Östersund
2018-06-15: Gotland
2018-08-10: Göteborg
2018-08-31: Falun
2018-08-31: Strängnäs


Film – Försvarsutbildarna – Military Weekend (5:53 min)

Försvarsutbildarna – Information respektive anmälan

Läs även Semper Miles: Gott om delad läsning från Försvarsmakten och Bilkåren söker fler förare till totalförsvaret samt Det finns plats för dig i frivilligförsvaret

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]