170603-N-PD309-113

Världsledande svensk sjöradar till Independence-klassen

Amerikanska marinen har lagt ny beställning på Saabs marina radarsystem Sea Giraffe AMB (AN/SPS-77). Det är de senaste LCS-fartygen i den spännande Independence-klassen USS Kingsville och USS Pierre som ska utrustas med det bästa. Precis som man gjort med tidigare fartyg sedan 2005.

LCS (Littoral Combat Ship) motsvarar ungefär en korvett och opererar i kustnära vatten. Den littorala zonen ligger mellan hög- och lågvattenstånden (se länk nedan).

Saab är världsledande inom radar-sensorteknologi. Vår radar Sea Giraffe är en högkapabel och effektiv radarplattform som är lätt att anpassa och utveckla för att möta kundernas specifika operativa behov både nu och i framtiden”, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance, i en pressrelease. Arbetet med den aktuella ordern kommer att utföras i både Sverige och USA.


Film: Saab Sea Giraffe (3:52 min)


Film: National Geographic features Independence and Freedom variant Littoral Combat Ships (1:29:58 tim)

Saab – Sea Giraffe – Securing your superiority

Littoral Zone, Wiki

Läs även Semper Miles: Saab i fler affärer för radar och kommunikation och Fortsatt framåt för svenska Arthur med Royal Artillery samt Topphemlig fördel tack vare ledande svensk radar och Den andra av de spektakulära Zumwalt-jagarna är levererad

(Bilden: LCS under övning vid ett tidigare tillfälle. Foto: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Deven Leigh Ellis, PD. Filmer: Saab respektive Austal USA, Youtube-kanaler.)

– Leading Sea Giraffe AMB naval radar system for US Navy’s newest Littoral Combat Ships

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]