Foto: En grön-sak till mamma

Svett, blod och granbarr! LedR-dagen från andra sidan

Var du också på plats på regementets dag i Enköping? Det blev en mycket välbesökt och uppskattad dag med Ledningsregementet. Här är ett bakom kulisserna-reportage från vår bloggande ”Grön-sak till mamma”. Hektiskt men också mycket professionellt planerat och genomfört.

”Jag behöver granar! Var är granarna?”
Jag står i tältet, med programmet i handen och kallar på mina kollegors uppmärksamhet.
”Strapatsen! UT UT UT! Hörselskydd på”

Det är Regementets dag och inte vilken dag som helst, det är en dag som jag, runt 60-talet soldater och Kapten övat intensivt inför i veckan. Förbandsförevisningen innehåller ALLT från regementet. Stridsfordon, motorcykel, lastbil (med stabscontainer), Patria, bandvagn, hjullastare, hela stabstältet med bord, datorer och stolar, kommer in på Gardensplan inför publiken i tur och ordning och inom loppet av 45 sekunder förvandlas planen till olika delar av verksamheten, där det arbetas intensivt. Snabbt in, förevisa, så ut igen och nästa moment. Jag tittar på klockan, ger och får klartecken från kollegor, som i olika ordning med språng lämnar tältet.

Inne i tältet, där jag står, råder intensiv aktivitet, det krävs klädombyten och maskering. På Gardesplan kastas övningshandgranater, ”rekryter” förevisar stridsparsstrid, det hålls diskussionsgrupp ”Individen, gruppen, uppgiften”, allt spelas upp av våra soldater och de möts av ett hav av entusiastisk publik. Jag tar en titt på klockan igen och håller ögonen på publiken, där en tjej snart ska komma in och störa i nästa moment, så att jag kan skicka ut en patrull för att förevisa ett omhändertagande…

Klicka här för att läsa resten av Svett, blod och granbarr och se 15 bilder från dagen