Foto: DIMDEX

Samling för marina krafter och säkerhet i Doha

Tio år har hunnit passera sedan man slog upp portarna för första gången till den stora mässan Doha International Maritime Defence Exhibition and Conference (DIMDEX) med fokus på sjöförsvar, marina krafter och säkerhet. I år arrangeras den sjätte upplagan i Qatar National Convention Centre, en av de allra största mäss-/mötesplatserna i Mellanöstern och senast det begav sig tog man 2,5 hektar i anspråk, plus allt externt med fartygsbesök o dyl.

Deltagarna kan se fram emot tre välfyllda dagar med materiel av alla de slag på området, förevisning samt konferens och nätverkande. Och business såklart. 2016 initierades här affärer för motsvarande ca 262 miljarder kronor! Runt 130 utställare sluter upp, nio nationella samlande paviljonger samt ett stort antal VIP-delegationer.
Viktigt för försvar och säkerhet men minst lika viktigt för positioner  och producenter av försvarsmateriel. Från Norden och Baltikum är det endast Finland som är med den här gången via välkända Patria och Sako. (Tidigare har även Saab och Kongsberg funnits på plats med rejäla utställningar.)

För den som privat tänker sig ett besök för att ta del av det senaste i den maritima/militära världen och frottera sig med guldgaloner och den ”fina atmosfären” kan alltid göra ett försök att i förväg ansöka och nagelfaras för en plats. Både säkerheten och urvalet är hårt med siktet inte helt överraskande inställt på beslutsfattare och branschfolk men som vi ser det finns chansen. DIMDEX hålls under perioden 12-14 mars i huvudstaden Doha.


Film: DefenseWebTV – Announcing DIMDEX 2018 (3:03 min)

DIMDEX 2018 – Officiella hemsidan

Läs även Semper Miles: Sea Gripen kandidat för indiska hangarfartyg? och Svensk ubåtsjakt vässar åter klorna i samtliga element samt Intressanta flygplansaffärer för miljarder

(Bilden är från mässan 2016. Foto: DIMDEX. Film: DefenseWebTV, Youtube.)

– Upcoming important Doha International Maritime Defence Exhibition and Conference, in Qatar 12-14th March.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]