Foto: Janne Bohman/ Försvarsmakten

Öppna grindar och action lockar många till Revingehed

Det är ett mäkta populärt evenemang när Södra skånska regementet (P 7) öppnar grindarna och informerar och visar upp sig. Över 10 000 försvarsintresserade och/eller nyfikna besökare kommer varje år. Det är t o m beställt finväder!

Regementet och Försvarsmakten står såklart centralt på schemat men det blir även mycket av Totalförsvaret på plats med bland annat s k blåsljusenheter och MSB. Ett perfekt tillfälle att träffa personal, se vad som inte syns och sådant man som privatperson kanske inte tänker på så ofta ute i samhället.

Bland aktiviteterna är det mycket titta, klättra, kläm och känn samt åkning i stridsfordon m m. Här ryms även fanceremoni, historia, rekrytering och veteranarbete. Under dagen utlovas även flera fartfyllda, intressanta förevisningar och så förstås den STORA stridsförevisningen halv två då man brakar loss ordentligt med soldater, stridsfordon, vapensystem och annan utrustning för att med rejäl bredd visa hur man agerar i olika situationer – när man ”möter varje hot och klarar varje utmaning”. En välfylld, väloljad och mycket uppskattad dag!

Fritt inträde!
Tid och plats: Lördag 13 maj kl 10:00-15:00. Södra skånska regementet, Revingehed, Södra Sandby (klicka här för karta)


Regementets dag – Områdeskarta, program, tidpunkter, info m m i praktiskt format (PDF)

Södra skånska regementet

2017-05-10, Uppdaterat från P7:
En nyhet för i år är att du kan ta bussen till Regementets Dag från Södra Sandby vid följande tider: 10:18, 10:48 och 11:18. På eftermiddagen går bussen tillbaka vid: 14:47, 15:17 och 15:47. Skånetrafiken kör till och från Södra Sandby från Malmö och Lund.

Läs även Semper Miles: Svenska styrkor i polska storövningen Anakonda samt Rinkaby fortsatt militärt skjutfält

(Bilden: 72:a bataljon, regementets dag.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]