Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Jodå även den här delen av Sverige ska såklart försvaras

Under parollen ”Behöver Gotland försvaras?” bjuds allmänheten in till försvarsinformation och paneldebatt i Jönköping i morgon måndag. Det är mycket bra att Försvarsmakten tillsammans med Försvarsutbildarna söker väcka intresse och sprida kunskap om läget. Här finns såklart även utrymme att bedriva god opinion.

Den frågande rubriken känns dock avvaktande i överkant. Tvekar våra militära representanter på den punkten? Kan de kanske t o m övertalas att strunta i Gotland där på tillställningen? Nej, det föreligger förstås inga som helst tvivel och vi anar att den där rubriken är satt för att provocera – för att väcka tanken. Troligen fungerar det men en och annan medborgare, på Gotland och annorstädes i vårt avlånga land, lär dock riskera att sätta kaffet i halsen.

Hur som helst blir det namnkunnigt och säkerligen mycket intressant både tack vare ämnet och de deltagande. Försvaret av Gotland håller som sig bör på att återuppbyggas för fullt med både personalresurser och materiel! Här finns chans till insikt i läget och möjligen framtiden.
Huvudtalare är brigadgeneral Bengt Axelsson från Försvarshögskolan och i panelen återfinns C Ing2, öv Patrik Ahlgren, förre C I12/Fo17, öv1 Wilhelm af Donner samt övlt Michael Ginér från Hkv och tillträdande C Ing2.

Tid och plats: Måndag den 21 november kl 19:00. Clarion Collection Hotell Victoria, Jönköping (klicka här för karta)

Officiell inbjudan

Läs även Semper Miles: ÖB har beordrat permanent närvaro på Gotland fr o m nu samt Även Särskilda operationsgruppen med på Gotland

(Bilden: Wartofta stridsvagnskompani övar nationellt försvar av Gotland, november förra året.)

Källor: Försvarsutbildarna, Försvarsmakten, Smålands-Tidningen, Wiki

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]