ADAS 2016 – Filippinska mässan med många möjligheter

Asian Defence & Crisis Management Exhibition & Conference (ADAS) är en mässa i och för Filippinerna samt Sydöstra Asien som samlar det senaste inom teknik, system, utrustning och tjänster för militärt och civilt försvar, katastrof- och krishantering samt brottsbekämpning, öppen både för branschfolk och allmänna besökare. Den tog fart 2014 och är på stark frammarsch med goda omdömen.

Värdlandet själva har sedan 2012 ett pågående moderniseringsprogram som löper över 15 år och med motsvarande ca 15,5 miljarder kronor i budget för fartyg, flyg, helikoptrar, bepansrade fordon, radar m m.

Drygt 130 ställer ut och inte helt överraskande är det klar majoritet av representanter från regionen men resten av världen finns självklart på plats. Åtta länder har även samlande nationella paviljonger, varav två är europeiska (Tyskland och Frankrike). Från vår direkta närhet, de nordiska länderna och länderna kring Östersjön, medverkar SAAB, danska Covidence samt fem tyska företag.

SAAB kommer att presentera ledande lösningar från hela sin kompletta produktportfölj för luft, land och sjö bl a JAS Gripen, övervakningssystemet GlobalEye och stridsledningssystemet 9LV. Och man har goda erfarenheter av ADAS: ”Vi är glada att vara här! Filippinerna är ett väldigt intressant land med många möjligheter. Mässan är en bra plats för att möta intressanta människor och våra produkter är mycket passande för Filippinerna.” Per Jakobsson, Marknads- och försäljningschef, vid ett tidigare mässtillfälle.

Asian Defence & Crisis Management Exhibition & Conference (ADAS) pågår 28-30 september i Manila, Filippinerna

ADAS-2014-Exhibition-and-Conference-Philippines
Officiell film från premiäråret (10:25 min)

ADAS 2016, officiell hemsida

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]