Foto: Karin Beate Nøsterud/norden.org

Vi växer och följs både nationellt och internationellt

Semper Miles når ut bra i Sverige med många både nya och återkommande besökare. Det här är vansinnigt trevligt och vi kommer att fortsätta förvalta det väl. Tack! Samtidigt är vi frekvent besökta från utlandet och det är lika ordentlig bredd på vad som intresserar nationellt och internationellt. För närvarande är värnplikten och försvar stort (förr, nu och i en möjlig framtid) jämte övningsverksamhet och uppvisningar, försvarsmateriel m m. Vårt enkla uppmärksammande av Överbefälhavarens årsdag på posten rönte dessutom stor uppmärksamhet och uppskattning från när och fjärran.

Vi har tittat lite på statistiken för besöksnationaliteter. Hittills har totalt 137 länder hälsat på och många är återkommande. Under det senaste dygnet 35 utöver Sverige (om man accepterar verktygets klassning av Åland och Europeiska Unionen som länder), närmare bestämt:
Australien, Belgien, Brasilien, Centralafrikanska republiken, Chile, Cypern, Danmark, Ekvatorialguinea, Europeiska Unionen, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Georgien, Grekland, Indien, Island, Kroatien, Norge, Polen, Portugal, Qatar, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Somalia, Spanien, Storbritannien, Sydkorea, Thailand, Tyskland, Ungern, USA, Vietnam och Åland.

Sånt här sporrar såklart och vi ber att få tacka för alla besök, varifrån de nu må komma, Gilla-markeringar, kommentarer, mail och andra ryggdunkande kontakter och engagemang.

gilla_SM_479x296
Klicka här för att gå till Semper Miles facebooksida.

Vad är Semper Miles nu igen? Det är latin för Alltid Soldat, något vi anser att alla kan vara. Det behöver inte alls vara dramatiskt utan precis så omfattande som du vill och kan:
”Man kan vara soldat på många fler sätt än det vi förknippar med ordet, alltså den krigförande mannen och kvinnan som är beredda att ta smällar för att alla andra ska kunna leva i trygghet i frihet och demokrati. Att vara Semper Miles kan vara så enkelt som att på olika sätt bry sig och verka för vårt land, vårt lands försvar och säkerhet och inte minst våra medmänniskor, vår nästa.” (Saxat ur artikeln Alltid soldat! Hur då? Varför då?, se länk nedan)

Ta en titt på länkarna här under som mycket väl beskriver grundtankar kring vår verksamhet:

Om Semper MilesEn kamp för det goda och Alltid soldat! Hur då? Varför då? samt Sätt igång bra tankar och diskussioner

(Foto: Karin Beate Nøsterud/norden.org CC BY 2.5 DK https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/dk/deed.en)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]