Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten

Medvind i verkligheten

Försvarsmakten närmar sig åter folk och samhälle. Genom bl a rätt fokus, närvaro, övningar och andra aktiviteter har vårt försvar börjat synas allt mer. Det är strålande och skapar uppskattning och förståelse för vilka som arbetar med detta, vilka uppgifter de har och syftet att skydda och stödja nationen. VÅRT försvar skyddar och stödjer OSS.

Förr sågs försvaret med andra ögon och våra soldaters närvaro var inget konstigt oavsett var de dök upp. Ingen kände sig hotad eller blev upprörd och satte sig klagande på tvären. Det var grannens dotter, arbetskompisens man, släktingar m fl som gjorde en insats och blev garanter för vårt lands rätt och frihet, precis som vi alltid gjort. Om man bortser från medias förekommande passningar och några samhällsomstörtare kan man skönja att den folkliga inställningen till vårt försvar verkar vara starkt på väg tillbaka.

Ett par livsviktiga politikerbeslut kvar men hur än vårt framtida försvar och personalförsörjningen ser ut begriper gemene man att vi generellt behöver mer av den varan, att det kostar och att det är okej. Det är inte bara så att Försvarsmakten närmar sig folk och samhälle – det fungerar åt båda håll.

Läs även Semper Miles: Försvarets närvaro och kostnad ett problem?

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se anges]