Foto: Astrid Amtén Skage/Forsvarsmakten

Infokväll för unga om totalförsvars- och värnplikten

Vi återgår äntligen till värnpliktsförsvaret där den första kullen efter uppehållet rycker in nästa år. Som komplement till Försvarsmaktens frivilliga personalförsörjning återinförs skyldigheten för totalförsvarspliktiga att genomföra mönstring och grundutbildning. Till en början handlar det om 4 000 unga som ska utbildas per år. En siffra som steg för steg kommer att växa till 8 000.

Vad betyder då allt detta? Frågorna är många och därför bjuder Skövde garnison in de som är födda år 2000 och 1999 samt deras föräldrar till informationskväll om totalförsvarsplikten.

De som vill vara med på det här lysande tillfället till mer kunskap och uträtade frågetecken föranmäler sig snarast via e-post med namn och hur många ni blir till:
skovde-yrkesinformation@mil.se

Tid och plats: Onsdag den 29 november, kl 18:00-19:00. Restaurang Trumslagaren, Pansarvägen 1, Skövde (klicka här för karta, gatuvy m m)

Försvarsmakten om värnplikten, totalförsvarsplikt och repetition

Skaraborgs regemente (P 4)

Markstridsskolan (MSS)

Trängregementet (TrängR)

Läs även Semper Miles: Tillsammans! Svensk värnplikt äntligen tillbaka och Nya värnplikten och kommande volymer ställda mot förr samt Värnpliktiga utgjorde ett besvärligt och dödligt försvar

(Bilden är från ett annat tillfälle: En av kommunikatörerna från Trängregementet i försvarsmaktsövning Aurora 17.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]