Hela Storbritannien hurrar och hedrar på lördag

Armed Forces Day är stort i Storbritannien och firas den sista lördagen i juni. I år på nästan 300 platser! En mycket populär chans där alla är välkomna att hälsa och hedra den brittiska Försvarsmakten. Ett ärligt erkännande och stöd för de män och kvinnor som ställer upp och arbetar för fred och säkerhet, nationellt och internationellt. Det handlar om de heltidsanställda, reservister, veteraner, kadetter och kommande generationer, frivilliga och såklart deras familjer.

Runt om i samväldet blir det lokala tillställningar med militära och civila inslag av alla de slag för att visa upp och skapa gemenskap. Allt från trupper på plats som paraderar och på olika sätt visar upp sig, vad man kan och gör, till allehanda utställningar, jippon, tävlingar, konserter till ”fly a flag”, det enklaste men ack så viktiga sättet att visa sitt stöd – att flagga dagen till ära! All media kommer garanterat att bevaka detta.

Att skapa och bibehålla intresse samt förståelse för detta är ett arbete som hela tiden måste fortgå. Vi saluterar och ser fram emot det här sättet att tänka med rikstäckande, lokala händelser av den här sorten även i Sverige, som komplement till regements-, garnisons- m fl dagar.


Armed Forces Day Parade Cleethorpes 2016 (8:00 min)


British Army Recruitment TV ad 2014 – Army Life – Army Jobs (1:30 min)


Armed Forces Day – Show Your Support, officiell hemsida

Läs även Semper Miles: Saab vill expandera kraftigt i Storbritannien och Hemvärnsmusikkår till Storbritannien samt Ärlig dokumentär om soldaternas vardag i krigets Afghanistan

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]

– Armed Forces Day 2017. Entire Britain is cheering and honouring their troops this Saturday.