Nytt om överfallet i Skara?!

Vad har hänt och vad händer? Idag gjorde vi en sökning efter publicerade nyheter rörande gårdagens överfall där en försvarsanställd i uniform attackerades med kniv av två män, mitt på dagen, på allmän plats. Närmare bestämt på väg ut från Jula i ett större köpcentrum i Skara. Efter att ha varierat sökkriterierna står det klart att efter en handfull tidningars initiala rapportering har det inte kommit ut någonting. I nyhetssändningarna från SVT och TV4 var det tyst igår. Försvarsmaktens egen nyhetsservice gjorde igår en kort notis som berättar att förundersökning är inledd och att förundersökningssekretess råder. Enligt Svenska Dagbladet meddelar Säpo via sin vakthavande: ”Det här ärendet ligger hos polismyndigheten. Vi följer händelsen men i övrigt har vi inga kommentarer i nuläget.”

Locket ligger alltså mer eller mindre helt på för att underlätta polisarbetet. I och med det är fallet synnerligen allvarligt och/eller komplicerat. Varför, ska vi lekmän helst inte spekulera i, men det är precis vad som sker där ute, varför information är viktigt. Försvarsmakten har ett stort antal anställda som har familjer, släkt och bekanta OCH så har vi en befolkning som inte struntar i det här, som vill veta vad tusan som händer och vad tusan som görs! Ja, både i detta fall och andra överfall och missgärningar på senare tid.

Vi måste göra vad vi kan för att på kort och lång sikt få politiker, media och våra medmänniskor att förstå att försvarsarbete och samhällstrygghet måste vara högprioriterat! Att det inte är skämmigt att tycka så och att det är en lika stor hederssak att stå upp för varandra som för samhället och nationen.

– Det är normalt att värna rikets försvar och säkerhet
– Du och alla andra i det här landet är värda att försvara

(Klicka här för att få ovanstående två deviser som mini-affischer färdiga att tanka hem och skriva ut. Bläddra ner till ”PsyOps – GRATIS” på sidan.)

 

Uppdaterat 15/8:
Enligt information från Försvarsmakten.se har det nu framkommit att polisen inte längre finner någon misstanke om brott och att förundersökningen är nedlagd(!) Soldaten är inte i tjänst och Trängregementet bedriver fortsatt krishantering i form av avlastningssamtal och kamratstöd. Försvarsmakten genomför nu en egen utredning av den inträffade händelsen. ”Vi vet inte vad som hänt”, säger Caroline Karlsson informationsansvarig vid regementet. ”Polisen har inte gett oss någon mer information. Så småningom klarnar det förhoppningsvis, och då kan vi utgå ifrån det”, säger hon till Aftonbladet.
Frågetecknen kvarstår men i aftonens nyhetssändningar kanske den här händelsen till slut tas upp och nagelfars. Bra eller dåligt? I så fall får vi åtminstone NÅGON information.