Foto: Helen Simonsson

Militär byggnation för ett par miljarder om året framöver

Större pågående och planerade investeringar är resultatet när Fortifikationsverket (FORTV) möter Försvarsmaktens rejält uppdämda behov. Det rör på sig i samtliga regioner. Prognosen ligger runt 2 miljarder kronor per år! En fördubbling enligt FORTV.

Det vi hört mest om i allmänna kanaler är väl de arbeten som pågått och pågår för att åter kunna bygga upp närvaron och tryggheten på Gotland, och nu senast det s k Ronnebypaketet på F 17 som invigdes i fredags. Bakom kulisserna är det dock så mycket mer som händer just nu och i den närmaste framtiden. ”Det handlar om allt från utbildningslokaler och förläggningar till kontor, garage och skärmtak”, säger Agneta Arosenius, chef för Investeringsenheten vid Fortifikationsverket.

FORTV – Pågående och planerade investeringar 2017, översiktsbild (JPG)

Läs även Semper Miles: Stöd med kunnande och materiel kan även vara en god affär och Försvarsmakten äntligen i hamn på norra Gotland samt Försvarets hus som inte liknar något annat kan bli ditt

(Bilden: Gamla Tingstäde fästning är kanske inte prioriterad att tas i bruk men väl en del andra lokaler och byggnadsverk på Gotland – och runt om i hela Sverige. Foto: Helen Simonsson, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/)

– Swedish Fortifications Agency doubles long time neglected budget for upcoming years.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]