Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Dags igen när ytterligare 500 övar försvar i Stockholm

Då har det blivit dags för Terminus 18 igen, den andra (och avslutande) omgången av övningen som äger rum på ett flertal platser i Storstockholmsområdet under onsdag till söndag, alltså nu den 7-11 november.

Ett underrättelsekompani från Livgardet tillsammans med 23:e hemvärnsbataljonen, Attundalands hemvärnsbataljon, övar i och kring Sörentorp, Bromma flygplats, Lilla Essingen, Telestaden och Nynäshamn. Totalt ca 500 soldater. Det är förvarnat för hög militär närvaro, trupprörelser och att det kan förekomma skottlossning med lös (övnings-) ammunition mellan 07:00-21:00 på vardagarna och 08:00-18:00 under lördagen.

Senast det begav sig var för en månad sedan, den gången Livgardet och 25:e hemvärnsbataljonen, Taeliehus hemvärnsbataljon. Förutsättningarna och platserna den här gången är desamma. Se kartor och ytterligare information nedan.

Passa på att få en glimt av de som försvarar oss ”in action” och få veta mer eller kanske ställa frågor på lördag då det kommer finnas personal från Fridhemsplan till Stadshuset på Kungsholmen samt i Farsta centrum för att sprida information om Försvarsmakten, Livgardet och Hemvärnet i Stockholm.

Översiktskarta Storstockholm med markerade övningsplatser

Detaljerade övningsområden med kompletterande information (PDF)

23.Hvbat/Attundalandsbataljonen

25.Hvbat/Taeliehusbataljonen

Livgardesgruppen

Läs även Semper Miles: Militär och myndigheter övar försvar på västkusten och Skymning och fientlig aktivitet möter Hemvärnet i Blekinge samt Hemvärnet övar på viktiga platser utanför och inne i stan och Låt soldater framstå som soldater emellanåt

(Bilden: Hemvärnspersonal på Livgardet, från ett tidigare tillfälle. Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten.)

– Second part (of two) of Exercise Terminus 18 with some 400-500 troops on several locations withing greater Stockholm during the period of 7-11 november

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]