Foto: Johan Lundahl/Combat Camera/Försvarsmakten

FMV utreder för ännu säkrare kommunikation

Datasäkerheten är viktig. Inte minst vad gäller kommunikation. Svenska företaget Advenica AB har varit verksamma i snart 25 år och är idag en ledande leverantör av avancerade cybersäkerhetslösningar som förhindrar intrång, stöld och dataläckage vid informationsutbyten.

Sedan 2002 har man utvecklat krypteringslösningar för det svenska totalförsvaret och samarbetet förstärks. Försvarets Materielverk (FMV) har i veckan beställt tekniska utredningar för skydd av kommunikation till ett värde av ca 1,7 miljoner kronor. Ett tillägg och en utökning av en redan befintlig beställning.

Efter att ha samarbetat i mer än ett decennium med FMV har Advenica en stark position som leverantör av cybersäkerhet till de svenska myndigheter som FMV har upphandlingsansvar för. Genom ett nära utvecklingssamarbete med uppdragsgivaren skapas både en djup insikt i behovsbilden och en långsiktig och förtroendefull relation. Vi uppskattar att ha blivit utvalda till att vara en del av detta nya uppdrag och vi ser fram emot att kunna bidra med vår kunskap”, säger Andreas Häglund, VP Sales National Security på Advenica AB (tidigare enhetschef på Försvarsmaktens högkvarter).

Advenica – officiell hemsida

Läs även Semper Miles: Tydligen helt otroligt att Sverige studeras och testas samt Ny avancerad materiel för telekrig inlevererad av FMV och Smidigare registersamarbete mot terror

(Bilden: Soldater upprättar och installerar satellitkommunikationsutrustning.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]