Foto: Albin Olsson

Nu kommer mer viktig antiterrorutbildning för svenska polisen

Arbetet med att höja polisens förmåga mot terrorism fortsätter. Under 2017 ska alla poliser i yttre tjänst genomgå fortbildning POLKON (polisiär konflikthantering) där man fokuserar på övningar i att förebygga och ingripa vid olika händelseförlopp.

Det kommer att bli övningsmoment som handlar om att skydda tredje person, begränsa skadepanoraman, nå framgång i lagföringsprocessen och inte minst att skapa trygghet i en svår situation.” säger Ewa-Gun Westford, presstalesman på Polismyndigheten, region Syd.

Under veckan som gått genomfördes en förutbildning för instruktörer i Kristianstad med bl a övning i allmän miljö i den nya centrala Galleria Boulevard. Denna gång en lugnare s k Walk and Talk-övning av målande teoretisk modell. Hur det kommer att se ut när antiterrorutbildningen i POLKON går igång återstår att se.

Läs även Semper Miles: Den nya svenska strategin mot terrorism och Smidigare registersamarbete mot terror samt Vi behöver ansvar och resurser mot terror och oro

(Bilden som visar en av Polisens Sand Cat-fordon är från ett annat, tidigare tillfälle. Foto: Albin Olsson CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.sv)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]