Foto: SAAB

SAAB utökar i långsiktigt partnerskap inom flyg- och rymdteknik

SAAB investerar i Brasilien och ökar sitt ägande i företaget Akaer till 25 %. Partnerskapet inleddes 2012 när SAAB köpte 15%. Akaer är ledande och en av de största aktörerna i landet inom flyg- och rymdteknik. Man har medverkat i flera större militära och civila flygprojekt som SAAB Gripen, Embraer KC390 och Airbus A380 för att nämna några få.

Företaget utvecklar innovativa, tekniska lösningar för flera områden som flyg-, försvars-, energi- och bilindustri och förvärvar dessutom i sin tur helägandet i rymd- och försvarsdivisionen i OPTO Space & Defense, specialiserade inom optronik.

Partnerskapet ger ömsesidiga fördelar och gör det möjligt för oss att ta ytterligare ett steg i tekniköverföringsprogrammet samt i utvecklingen av den brasilianska försvarsindustrin.” säger Ulf Nilsson, chef för SAAB Aeronautics i ett pressmeddelande.

Akaer – officiell webbsida

Optronik: ”Den teknologi som använder optiska och elektriska komponenter för att omvandla ljus och värmestrålning till elektriska signaler eller för att omvandla elektriska signaler till ljus.” – ur FOI:s Liten telekrigsordlista.

Läs även Semper Miles: Är nykomlingen från Embraer [KC390] vårt nya transportflyg?

(Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: © Copyright Saab AB.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]