Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten

Vi ber att få tacka och minnas de som gör och gjort en insats för freden

Idag är det den 29 maj. En särskild dag. Dagen för nationellt uppmärksammande och hedrande av våra veteraner och deras anhöriga. Medverkar gör bl a Kung Carl XVI Gustaf, försvarsminister Peter Hultqvist och överbefälhavare Micael Bydén. Alla är hjärtligt välkomna och uppslutningen förväntas bli mycket stor från allmänheten och media.

Det har hunnit passera 50 år sedan Suezkrisen och den första svenska väpnade insatsen med UNEF. Något som kommer att uppmärksammas extra mycket.

Dagen börjar officiellt klockan 11:00. Ett välfyllt program väntar med veteranparad, utställningar, överflygningar, uppvisningar, hedersutmärkelser och såklart den stora Veterandagsceremonin med kransnedläggning och medaljering vid minnesmonumentet, med början 14:15. Senare under eftermiddagen och kvällen ska Årets veteran uppmärksammas och det vankas samkväm i mässtältet samt underhållning av rang, öppen för alla, med våra fältartister och bandet Mustasch.

Platsen är Veteranmonumentet framför Sjöhistoriska muséet, intill ladugårdsgärdet, Stockholm (klicka här för karta)


Film från senaste upplagan: Veterandagen 2016 (3:32 min)

Utförligt program, Veterandagen 2017 (PDF)

Försvarsmakten – Vårt veteranarbete

Skänk en slant, liten som stor, till VRR:s idéella stödarbete

Läs även Semper Miles: Veterandagen blir allmän flaggdag och Försvarsmakten ute i vida världen samt VRR – En hedrande gärning

(Bilden är från Veterandagen 2016.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]