Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Veterandagen – söndag 29 maj

Heder och tack till våra veteraner! I morgon söndag uppmärksammas Veterandagen med ceremonier på flera håll runt om i vårt avlånga land. På Djurgården i Stokholm hålls den största med inbjudna och officiella representanter från stat, kungahus och försvar. Var med du också. Självklart är alla som vill, hjärtligt välkomna. Men kom i tid för det blir mycket folk som sig bör.

Dagen för uppmärksammandet av våra veteraner och deras anhöriga instiftades 2010 och från och med 2012 är Veterandagen en statsceremoni. Konungen närvarar precis som tidigare år. 2016 gör statsministern debut i hedrandet av våra utlandsveteraners insatser.

Missa inte heller den avrundande veterankonserten på två timmar (inklusive paus) i Berwaldhallen med Arméns musikkår, operatrion Divine samt Adolf Fredriks flickkör. Biljettpris endast 10 kr. OBS! Biljetter till konserten bokas genom Berwaldhallen! Se länk nedan.

Program

09:00-16:00 Försvarsmakten, andra myndigheter och ideella organisationer visar upp sin verksamhet ur ett veteran- och anhörigperspektiv.
13:30 Överflygning med TP 84 Hercules.
14:30-15:45 Veterandagsceremoni med kransnedläggning och medaljering. Medverkar gör bland andra H M K Carl XVI Gustaf, statsminister Stefan Löven och överbefälhavare Micael Bydén.
16:00-20:00 Mat och dryck, utdelning av priset Årets veteran, samt underhållning i mässtältet.
18:00-20:00 Veterankonsert med Arméns musikkår i Berwaldhallen.

Platsen är Veteranmonumentet intill/framför Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm (klicka här för karta)

Biljetter till konserten via Berwaldhallen online!

Försvarsmakten – Vårt veteranarbete

Passa på att dagen till ära skänka en slant, liten som stor, till Veteranstöd Rapid Reaction VRR

(Bilden är från Veterandagen 2013.)