Foto: Reedhawk

Årets sista tur med R142 blir fartfylld

På fars dag, söndag den 13 november, gör Robotbåt 142 Ystad (R142) sista körningen för i år och det blir en hejdundrande final med en tur där man majestätiskt går från Gålö, korsar Mysingen och i högsta möjliga fart forsar fram genom det smala Järnholmssund mellan Utö och Ornölandet.

R142 är 45 meter lång, drygt 7 meter bred, 250 ton tung men gör ändå 40 knop tack vare sina tre gasturbinmotorer. En imponerande, och för fienden skrämmande, farkost som tjänstgjorde i marinens sista robotbåtdivision fram till 2005 – men som ännu är ståtlig och synnerligen pigg!

Efter att åter ha lagt till avrundas upplevelsen med lite mat. Där serveras det kanske godaste som finns, ärtsoppa och pannkaka (och punsch om man vill ha det, till självkostnadspris).

Det här kan man inte göra någon annanstans så det är perfekt för entusiaster och nyfikna som vill uppleva det där unika och extra. Och det är som sagt på självaste fars dag. Ge honom en plats ombord för en tur han aldrig glömmer! Än finns tid att planera och bestämma men här gäller det att boka!

r142_youtube
Film: R142 Ystad filmad av HeliAir Sweden (2:36 min)

Anmälan sker via e-post: event@robotbatar.se

Föreningen Svenska Robotbåtar FSvR – Officiell hemsida

(Stora bilden visar R142 Ystad förtöjd hemma på Gålöbasen. Foto: Reedhawk, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]