Foto: US Air Force, Senior Airman Gustavo Castillo/Released

Öppet för fysisk fostran i Nederländerna 2018

Nu öppnar man för anmälan till årets 4-daagse, alltså den nederländska Nijmegenmarschen, och det gäller att vara med i svängarna. Den anrika marschen som genomfördes första gången 1909 är otroligt populär och man tar bara in 47 000 deltagare varje gång. Bara och bara? Jo, det är betydligt fler än så som vill pröva sig själva och vara en del av det här varje år! Många t o m år efter år!

Ungefär 5 000 militära representanter från i stort sett hela världen medverkar och Sverige har deltagit med en officiell kontingent i över 50 år. För den/de som tänker sig vara med i uniform 2018 blir det att vända sig till Försvarsutbildarna som håller i det hela – senast 28 februari! (Den som går i egen regi har 5/2-23/3 på sig för anmälan.)

Att avverka fyra mil låter för en del kanske inte så svårt men för att göra det sådär direkt om och om igen under fyra dagar tills man kommit i mål på 16 mil krävs en hel del både fysiskt och psykiskt – före, under och efter marschen. Den enorma gemenskapen under träning och på plats liksom hedern har såklart stor påverkan. Att bli en av de som klarat prövningen genom åren och tilldelats den åtråvärda medaljen från Kungliga Nederländska förbundet för fysisk fostran!

Marschen går som alltid under tredje veckan i juli, närmare bestämt den 17-22.

De 4-daagse – 102nd Four Days Marches, officiell hemsida

Försvarsutbildarna – Nijmegenmarschen

Läs även Semper Miles: Årets händelse när 40 000 avverkar mil efter mil tillsammans och 4-daagse även i Afghanistan samt För och med veteraner till fots genom landet

(Bilden: Stolta deltagare från när och fjärran samlas i Nederländerna. Här representanter för US Air Force som klarat marschen och just tilldelats förstaårsmedaljen. Foto: US Air Force, Senior Airman Gustavo Castillo/Released.)

– Open for application to 2018 edition of the 100 mile march in Nijmegen, Netherlands!

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]