Okänd soldat på svenska i autentisk krigsmiljö

Finnarna tar inte ett dugg lättvindigt på sitt arv! Man är alltjämt medvetna om att det är tack vare föräldrars och förfäders vilja och uthållighet som nationen existerar. Man påminns ständigt om samhörigheten och att friheten har ett pris värt att betala.

I år fyller Finland 100 år som självständig nation och detta kommer att firas rejält på många sätt. Ett av dem är såklart att lyfta fram just kampen för landet och folket där Väinö Linnas verk Okänd soldat (Tuntematon sotilas) intar en naturlig plats.

Nu sätts pjäsen Okänd soldat upp som stor friluftsteater med premiär till sommaren. Det här ser ut att kunna bli en minnesvärd upplevelse, där man under tre timmar (inklusive paus) håller fokus på den vanliga människan som i en pressad situation gör det som måste göras.
Det blir 15 föreställningar på svenska under juni-juli samt 10 på finska i juli och avslutningsvis ytterligare 5 på svenska i brytet juli-augusti. Det är första gången Väinö Linnas roman sätts upp som teaterpjäs på svenska!

Platsen är friluftsteatern Harparskog Arena, en autentisk krigsmiljö på Hangö udd i kustbandet mellan Helsingfors och Åbo. Man har lagt stor energi på uppsättning, översättning och rekvisita där bl a militär personal ur Nylands brigad haft ett finger med i spelet vad gäller dialog och detaljer. Hundratals professionella och amatörer är inblandade och budgeten ligger på 600.000 Euro!

Här gäller det att vara ute i tid för att säkra sin plats för det ser ut att bli succé även publikmässigt. Den till sommaren nyuppförda friluftsteaterns läktare tar 800 besökare och man ger totalt 25 föreställningar men några datum är redan slutsålda!

okand-soldat-i-harparskog_filmtrailer1
Okänd Soldat – Trailer #1 (1:35 min)

Officiell hemsida – Okänd soldat i Harparskog / Harparskog Arena

Boka biljetter här!

Karta, Raseborg, Finland

Läs även Semper Miles: Ny Okänd soldat samt Sverige och Finland snart redo för gemensamma insatser och Svenska enheter i full aktion över finska Karelen

(Bilden visar en T-34 som ingår i föreställningen.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]