Foto: Hans Lindqvist

Becker överraskar med nya serien Kalla krigets hemligheter

Så bär det av igen! Melker Becker presenterar en ny spännande TV-serie vid namn Kalla krigets hemligheter. Ja, åtminstone enligt museinätverket Sveriges militärhistoriska arv som är en del av Myndigheten för Statens försvarshistoriska museer (SFHM). Vi blev såklart lika positivt uppjagade som alla andra och försökte hitta var och när detta blir åtkomligt.

I sex avsnitt följer vi med programledaren Melker Becker (från Hemliga svenska rum) in i dolda arkiv för att där bland hyllor och lådor upptäcka berättelser som väntar på att väckas till liv och som berättar om folkhemmet, vår beredskap och de enorma personliga uppoffringar som gjorts för att försvara landet.” – Sveriges militärhistoriska arv

Serien har tagits fram för SVT men de hade inget att berätta och inte ens på Becker och Co:s produktionsbolag Mediabruket nämns någonting om den nya serien. Kanske ligger premiären planerad längre fram och det är därför man håller tyst? Det antagandet visar sig dock vara tunt eftersom Sveriges militärhistoriska arv går ut med att de visar första avsnittet i morgon 17 januari!!! Inte på hemsidan men väl på Facebook (länk nedan). Lite konstigt men låt oss hålla tummarna för att det här stämmer så vi får oss ytterligare visdom till livs från herr Becker, om inte i TV-rutan ännu, så på andra skärmar.


Sveriges militärhistoriska arv på Facebook, inklusive trailer (på 1:30 min)

Läs även Semper Miles: Spännande och märkliga hemligheter när Becker berättar och Om kriget kom i ny tillgänglig skepnad samt Marinen bjuder motstånd när Sovjet kommer över Fredens hav

(Bilden är från Hemsö fästning och är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Hans Lindqvist, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

– New Swedish TV-series on Cold War Secrets.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]