Foto: Totalförsvar Öland

Totalförsvarsdag på Öland till helgen

Det blir som vanligt mycket innehållsrikt och intressant på årets upplaga av Totalförsvar Öland. Under skördefesten hålls sedan 2014 den årligen återkommande försvarsdagen i Stora Rör, ca 12 kilometer norr om brofästet och Färjestaden.

Här handlar det om närvaro, gemenskap och kunskapshöjning genom förevisningsstationer och stundtals mycket dramatiska uppvisningar omfattande Luft, Mark och Sjö. Här får man stifta bekantskap med Försvarsmakten i allmänhet, Hemvärnet och flera frivilliga försvarsorganisationer jämte polisen, kustbevakningen, räddningstjänsten, Länsstyrelsen, försvarsintresseorganisationer m m. Program nedan!

En mycket rekommenderbar händelse för den som vill uppleva en heldag med vårt totalförsvar, tillgängligt för alla och självklart är det fritt inträde.

Tid och plats: Lördag 29 september kl 10:00-16:30. Stora rör, Öland (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)


Film: Stora Rör 2016 (2:02 min)

Totalförsvar Öland – Officiell hemsida

Direkt till programmet med kartöversikt m m (PDF)

Ölands skördefest

Läs även Semper Miles: Folkligt stöd för försvar, säkerhet och ordning och Lång projekttid men nya totalförsvaret är nu under arbete samt Ytterligare 299 miljoner för kontroll, utveckling och totalförsvar och Sverige övar nu försvar dygnet runt i samtliga element

(Bilden och filmen är från tidigare år. Foto och film: Totalförsvar Öland.)

– Annual Swedish Total Defence Day in Stora Rör, Öland island. This Saturday 29th September

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]