Foto: Lukas Norrsell/ Försvarsmakten

Med radio tele och data i samhällets tjänst

Vad gör man i Frivilliga radioorganisationen (FRO) egentligen? Kanske kan det vara en möjlighet för dig och/eller någon du känner? Nu på tisdag håller FRO Stockholm-Norra öppet hus för ungdomar, 15-19 år ”inom räckhåll från Sollentuna kommun” (norra Storstockholm), som är nyfikna på att veta mer och kanske komma med i gemenskapen och göra en insats. Det bjuds på förevisning och prova på av utrustning samt fika. Eventuellt medföljande föräldrar är också varmt välkomna!

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. I Signalungdom får ungdomar utbildning och utvecklande kamratskap. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap.”

Tid och plats: Tisdag den 5 december kl 18:00. Norrvikenleden 10, Sollentuna (klicka här för karta, gatuvy m m)

För den intresserade som finns på annan plats i vårt avlånga land, unga som vuxna, rekommenderas ett besök på den officiella hemsidan (länk nedan) för mer info och kontaktvägar.


Film: FRO – Radio tele och data i samhällets tjänst (5:47 min)

FRO Stockholm-Norra – Signalungdom

FRO Sverige

Läs även Semper Miles: Det finns plats för dig i frivilligförsvaret och Full rulle på Försvarsmaktens största ungdomstävling samt FMV utreder för ännu säkrare kommunikation

(Bilden: ”Utan fungerande kommunikation är det svårt att leda en insats eller övning.” Här en kommunikativ ledningsplats under Aurora 17.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]