Foto: Niclas Pihl/Försvarsmakten

Grk gör entré på Hemvärnets dag Rinkaby

På lördag tar Hemvärnet över på Rinkaby i nordöstra Skåne och bjuder in allmänheten till en heldag. På Hemvärnets dag träffar man personalen som berättar och svarar på frågor om den breda verksamheten för samhälle och försvar och som förevisar utrustning, fordon och gruppering m m. Vid två tillfällen under dagen (kl 11:00 och 14:00) genomförs också stridsförevisning! Självklart finns även möjligheten att sitta upp åka med en sväng i fordonen. Helt nytt är P7:s förevisning om hur granatkastare kan användas i Hemvärnet, bataljonen har ju fått i uppgift att upprätta en granatkastarpluton och rekryteringen kring detta är redan igång.

På plats finns också Hemvärnets musikkår Kristianstad som spelar samt frivilliga försvarsorganisationer som Bilkåren, Flygvapenfrivilliga, Frivilliga Automobilkårernas Riksförbund, Frivilliga Radioorganisationen, Försvarsutbildarna och Lottakåren.

Under dagen håller också Wendistföreningen (A3) sin utställning om baltutlämningen öppen.

Tid och plats: Lördag den 10 september kl 10:00-15:00, Rinkaby skjutfält mellan Kristianstad och Åhus (klicka här för karta)

49.Hemvärnsbataljonen

Rinkaby skjutfält

Läs även Johan Kylanders artikel på Semper Miles: Det rekorderliga folket

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]