Chans att prova på livet som hemvärnsmusiker

Förra året var en succé och nu ges chansen på nytt när Hemvärnets musikkår Guldsmedshyttan bjuder in de som vill prova på hur det är att vara hemvärnsmusiker. Men skynda på för sista anmälningsdagen är idag den 28 april! Se nedan för länk.

Nytt och roligt! Du ”rycker in”, blir tilldelad uniform och sover i logement med andra på anläggningen Villingsberg mellan Karlskoga och Örebro. Här får deltagarna sedan spela mycket, prova på grunderna för musikexercis (att bl a marschera i formation samtidigt som man spelar), lära mer om vad det innebär att vara hemvärnsmusiker och vilken roll musikkåren har i Försvarsmakten m m.

Military Band Weekend pågår 12-14 maj och är helt kostnadsfritt. Deltagarantalet är max 30.

Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan är en av Sveriges 26 hemvärnsmusikkårer och är Örebro- samt Värmlands läns enda hemvärnsmusikkår. HvMK Guldsmedshyttan är certifierad att konsertera i statsceremoniella sammanhang och i utlandet. Detta har medfört att musikkåren vid ett flertal tillfällen ansvarat för musiken i samband med högvaktsavlösningar vid Kungliga slottet i Stockholm.”

Hemvärnets musikkår Guldsmedshyttan – detaljerad info, krav och anmälan

Försvarsmakten – Hemvärnsmusiker

Läs även Semper Miles: Hemvärnsmusikkår till Storbritannien

(Bilden är vår egen.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]