Foto: Jonas Borg/Försvarsmakten

Behov av soldater i specialistbefattning hundförare

Hemvärnsbataljonerna i Skåne har brist på s k patrullhundsekipage, alltså hundförande soldat, där hunden med hjälp av sin välutvecklade hörsel och sitt luktsinne blir en viktig del i bevakningen och tidigt kan varna för personer i området. Patrullhundekipagen är också en viktig tillgång för det civila samhället t ex där man bistår vid sökandet av försvunna personer.

Patrullhund är något för dig som vill göra en insats med hund i Försvarsmakten. Svenska Brukshundklubben ansvarar för verksamheten för Patrullhund i Sverige.”

Nu bjuder Sjöbo Brukshundklubb in intresserade till rekryteringsinformation där man berättar och förklarar allt kring patrullhundutbildning, certifiering och befattningen som hundförare i Försvarsmakten m m. Ingen föranmälan krävs och det bjuds på fika.

Tid och plats: Onsdag den 8 november kl 19:00. Sjöbo Brukshundklubb, Tomelillavägen, Sjöbo (klicka här för karta, satellitbild och gatuvy)


Film: Patrullhund – därför är jag hundförare (1:19 min)

Brukshundklubben – Patrullhund

Läs även Semper Miles: Det rekorderliga folket och Hemvärnet i fler roller och som egen försvarsgren samt Bläddra nya Handbok Hemvärn – finns här

(Bilden är från ett annat tillfälle. Film: Kronobergs insatskompani)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]