Foto: Magnus Lindstedt/Försvarsmakten

Inga fartyg till politikernas Visby när Försvarsmakten tvingas hålla igen

Som det ser ut kommer Försvarsmakten i år inte kunna genomföra sin traditionsenliga närvaro och medverkan med fartyg i Visby under Almedalsveckan. Enligt Patrik Oksanen idag saknas de 1-2 miljoner kronor det kostar. Ett tråkigt kvitto för hur det ser ut just nu och ett varsel om hur illa framtiden kan komma att te sig eftersom pengar för försvarsverksamheten inte tillförs trots begäran och larm från bl a ÖB.

Att närvara vid politikerveckan på Gotland kan tyckas mindre viktigt men Försvarsmakten har alltid tillfört massor vad gäller information, debatt, förevisning m m. Därutöver är ju närvaron av militära krafter viktig till skydd när rikets ledning, landets ledargarnityr i övrigt och mediaeliten m fl samlas och trängs på en och samma punkt. Man kan säga att det saknas runt 1,5 miljoner för att närvara och skydda de som inte förstår att det saknas miljarder.

Politiken och besluten är i otakt med verkligheten. Vi väntar fortfarande på att återuppbyggnaden efter de galna årtiondena och det försämrade omvärldsläget ska tas på allvar.

Oksanen: Här är de fyra som har en sista chans att rädda försvaret

Läs även Semper Miles: Behov för återuppbyggnad och utveckling även i försvarets studie och Positioner och maktutövande hand i hand med fullt ansvar? samt Folkligt stöd för försvar, säkerhet och ordning och Försvar? Snart dags att bestämma vilka som ska få bestämma

(Bilden: HMS Belos, ett av fartygen i Visby hamn ett tidigare år.)

– Swedish Navy forced to absence from Almedalen Week where Sweden’s political elite and more gather every year. Bad government financing is the reason!

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]