Foto: Alexander Karlsson/Combat Camera/Försvarsmakten

Utsålt när Gyllensporre bjuder in till Försvarsmaktens konsert

Det är mäkta uppskattat och en fröjd för både öra och öga, Försvarsmaktens konsert. Nu på söndag går 2018 års upplaga av stapeln i Berwaldhallen i Stockholm och trots att detta konserthus kan ta emot riktigt stora skaror åhörare är biljetterna redan slut sedan en tid.

Arméns musikkår, Livgardets dragonmusikkår och Marinens musikkår skapar tillsammans en symfonisk blåsorkester med 100 musiker (så många som får plats på scenen) och förgyller i två och en halv timme under den sena eftermiddagen. ”Repertoaren inriktas främst mot de stora svenska nationalromantikerna Hugo Alfvén, Wilhelm Stenhammar och Wilhelm Peterson-Berger. Konserten innehåller också militär traditionsmusik och avslutas med Svenska Arméns stora tapto.”

Utöver den fantastiska musiken vankas det även skönsång av barytonen Fredrik Zetterström. Dirigenter är Mats Janhagen, David Björkman och Torgny Hanson. Konferencier Eugen Qvarnström. Värd för Försvarsmaktens konsert är chefen för Högkvarteret, generallöjtnant Dennis Gyllensporre.
Det här blir något alldeles extra för de lyckliga som säkrat sina platser på söndag (och något att vara ute i ännu mer god tid till nästa år).

Högkvarteret

Arméns musikkår

Livgardets dragonmusikkår

Marinens musikkår

Fredrik Zetterström

(Bilden: Konsert i Berwaldhallen vid ett tidigare tillfälle. Den gången med ett 30-tal musiker.)

– Annual Armed Forces Concert in Stockholm this Sunday.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]