Foto: Rasmus 28

Fri tjusig Stortorgskonsert med militärmusiken

Missa inte när Marinens musikkår (MMK) bjuder på gratiskonsert på Stortorget i Gamla stan, Stockholm. I morgon torsdag den femte juli blir det ”marscher och underhållningsmusik, som blandas med klassiska pärlor, allt som hör till en sommarkonsert med en militärmusikkår”. Dirigerar gör Alexander Hanson.

Passa på för en härlig och uppskattad sommarkväll i musikens tecken, i historiska miljöer alldeles intill kungliga slottet.
Tyvärr finns det två angivna starttider för konserten, där musikkåren själva anger 18:00 medan Försvarsmakten centralt säger 19:00. Vi rekommenderar att man håller sig till den tidigare tiden för att vara på den säkra sidan.

Marinens musikkår är både en harmonikår för paradmusik och en symfonisk blåsorkester för konsertsammanhang som med obruten linje verkat sedan 1680-talet!

Satellitbild (även 3D), karta, gatuvy m m över Stortorget, Gamla stan

Marinens musikkår

Läs även Semper Miles: Den beridna högvakten med parad genom Stockholm är tillbaka och Utsålt när Gyllensporre bjuder in till Försvarsmaktens konsert samt Parad och konsert i Strängnäs och Visby och Hemvärnsmusikkår till Storbritannien

(Bilden med Marinens musikkår i vitt är från ett tidigare tillfälle. Foto: Rasmus 28, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

– The Band of the Royal Swedish Navy, continuously active since the 1680’s, present a free and appreciated concert at Stortorget, next to the Royal Castle in Stockholm

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]