Foto: Nicklas Gustafsson/Combat Camera/Försvarsmakten

Dokumentärt om situationen och NATO-frågan

Nu på onsdag blir det en timme nationell och internationell försvars- och säkerhetspolitik när SVT:s Dokument inifrån tar en närmare titt på vår situation och NATO-frågan. Europa ser inte ut som vi tänkt eller många tror att det gör. Detsamma gäller för Sverige! Wilhelm Agrell: ”Sverige har idag skralat ner sitt militära försvar – och det civila ska vi inte bara tala om…”
Vad kan vi göra åt saken? Regering efter regering har bevisligen inte förstått vare sig nytta eller allvar. Nu ser vi ut att befinna oss vid ett vägskäl där ett återupprustat svenskt (total-)försvar eller fullt medlemskap i NATO är valen. Är det så? Finns det andra möjligheter? Alla alternativ kostar. Kan vi fortsätta att i åratal fundera och hur ser våra grannar och Washingtons försvarskretsar på NATO:s och Sveriges roll? Medverkar gör bl a försvarsminister Peter Hultqvist, Anders Fogh Rasmussen och Jens Stoltenberg.

”Hur blir det med NATO?” Dokument inifrån, SVT1, Onsdag 25 maj kl 20:00 (visas även 26/5 kl 11:10 och 00:55 samt 29/5 kl 03:25)

dok-inifran_hur-blir-det-med-nato_SVT
SVT Dokument inifrån, trailer: Hur blir det med NATO? (33 sek)

Läs även Semper Miles artikel: Försvaret – hur det blev