Foto: Rebecca Landberg/ Försvarsmakten

Träffa 4.sjöstridsflj mitt i Stockholm

Fjärde sjöstridsflottiljen besöker centrala Stockholm till veckan. De lägger till med sina fartyg vid Skeppsbron och Nybrokajen och bjuder in allmänheten att titta förbi. Vad gör de? Vad har de till sitt förfogande? Hur har de det rent allmänt? Det blir bl a information om uppgifterna, livet till sjöss och hur en vardag ombord kan se ut.

I sin kommunikation anger man särskilt Skeppsbron som platsen där det händer saker som ”prova utrustning, prata med våra sjömän och officerare, pröva din fysiska förmåga m m”. Inget man upplever varje dag så passa på!

Tid och plats: Enda angivelse man har släppt än så länge är, från 14:00 tisdag den 12 juni till 08:00 torsdag den 14 juni. Sikta alltså på tisdag och onsdag! Skeppsbron (Gamla stan) och Nybrokajen (Blasieholmen)

UPPDATERAT 2018-06-11:

Evenemanget på Fjärde sjöstridsflottiljens officiella Facebook-sida, som legat uppe ett bra tag, har uppdaterats med ett nytt stycke som säger:
”Lär dig mer om oss samtidigt som vi bjuder på en morgonfralla och en kopp kaffe mellan 07:30 och 08.30 på onsdag och torsdag morgon. Eller varför inte titta på en förevisning i skyddstjänst klockan 12:00 eller testa din fysiska förmåga och delta i att pröva Försvarsmaktens fystester klockan 14:00 på onsdagen vid Skeppsbron.”
Man har hittills lockat 1 600 och 268 har flaggat för att de kommer. Den sena detaljerade informationen gör att det finns risk både att många missar och/eller för att det blir många kaffe och fralla. Men vårt dugliga försvar löser dagligen svårare saker än det!


Film: Försvarsmakten i 360 VR – Fanny Fjärde sjöstridsflottiljen (4:19 min)

Fjärde sjöstridsflottiljen

Marinen

Läs även Semper Miles: Större övning för försvar av hav, kust och sjöfart och Svenska marinen i viktig verksamhet längs Estlands kust samt Aktivitet på och under ytan när ubåtsjaktövning går igång och Slutet möte med stor bredd för marina frågor

(Bilden är från ett annat, tidigare tillfälle.)

– Come visit when vessels of our Navy docks to meet the public in central Stockholm next week

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]