Foto: Peter Fristedt

Hemvärnet och polisen naturligt med i Huddinge

Den kallas Huddingedagarna sedan tidigare men består av en samlande dag i morgon lördag! Lätt att komma ihåg om inte annat och väl värd ett besök där det finns mycket att se och göra för både stora och små.

För att visa den lokala närvaron för försvar och samhällsstöd är 253:e hemvärnskompaniet (Huddingekompaniet) ur 25:e hemvärnsbataljonen på plats uppbackade av Livgardet och frivilligorganisationerna. Här finns även polisen för att synas, informera och inte minst visa upp och bjuda in barnen att kolla polisbilarna. Ett par viktiga och naturliga inslag i en välbesökt folklig händelse som i övrigt lockar med bl a ponnyridning, loppmarknad, prova på-aktiviteter, uppträdanden, musik m m.

Tid och plats: Lördag den 26 maj kl 10:00-16:00. Sjödalsparken, Huddinge centrum (klicka här för karta, satellitbild och gatuvy)

Huddingedagarna

25:e hemvärnsbataljonen/ Taeliehusbataljon

Polisen Huddinge på Facebook

Läs även Semper Miles: Det rekorderliga folket och Bläddra nya Handbok Hemvärn – finns här samt Många moment och rörelser under övning i centrala Stockholm och Övningsstart i Stockholm, idag och för 57 år sedan

(Bilden: Hemvärnssoldater i Kungsträdgården, från ett annat, tidigare tillfälle. Foto: Peter Fristedt, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en)

– Meet the Swedish Home Guard, volunteers for local defence and support for the civil community at Huddingedagarna fair, Saturday 26th

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]