Foto: Herranderssvensson

En vecka på F 17 för inblick i försvaret och Flygvapnet

För den som går i årskurs åtta eller nio och vill uppleva något alldeles extra under sin PRAO-period presenterar nu Blekinge flygflottilj, F 17, världens chans.

Under två perioder, vecka 45 och 46, erbjuder man högstadieelever från när och fjärran att komma och prova på livet som soldat/officer i Försvarsmakten. Veckan är upplagd med temadagar där deltagarna får prova på olika områden och funktioner på flottiljen t ex sjukvård, fordon och militär verksamhet.

Att göra sin PRAO hos försvaret är populärt. F 17 har tjugo platser per vecka och man uttrycker att det ”fortfarande finns ett fåtal platser kvar” så den intresserade bör söka så snart som möjligt för möjligheten att komma med och få en inblick i Flygvapnet!

Kravbild. Den som söker ska:
– Vara svensk medborgare
– Gå i åttan eller nian
– Vara skadefri
– Vara fri från allergier
– Inte ha sjukdomar som kräver medicinering
– Vara beredd att bo på flottiljen under veckan

Tidpunkter, kontakt och anmälan: PRAO-vecka 1 (v 45) pågår från måndag den 6 november 09:00 till fredag den 10 november 15:00. PRAO-vecka 2 (v 46) pågår från måndag den 13 november 09:00 till fredag den 17 november 15:00. Eventuella frågor och anmälan skickas till Alexander Blomqvist på: rekrytering-f17@mil.se

Blekinge flygflottilj, F 17

Läs även Semper Miles: Flyg, helikoptrar och markförband igång i Blekinge och Unga bjuds in till längre sommarkurs med FVRF samt 32 unga bekantar sig med försvarsgrenarna i särskilt läger

(Bild: Saab Lansen på hedersplats intill vakten, F 17 Kallinge. Foto: Herranderssvensson, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]