Säg vad du tycker med ett brev till rikspolischefen

Först av allt beklagar vi sorgen i och med meddelandet om den polisman som avlidit av sina skador i tjänst natten till idag. Tankarna går till familj, vänner och kollegor.

– – –

Just nu sitter polisledningen och går igenom brev inskickade av anställda som vädrar sin verklighet och situation. Hittills rör det sig om över 1.600 brev. Varför inte skicka ett brev eller ett vykort du också? Som medborgare drabbas du ju direkt av polisens sämre villkor, möjligheter och antal – på både kort och lång sikt. Visa att du bryr dig om våra poliser samt din och dina medmänniskors omsorg och säkerhet. Adressen finner du längst ner på sidan.

Polisen gör sitt bästa för att vi alla ska kunna leva och verka och tar tag i ofärrätter och problem som uppstår. Att dessa män och kvinnor gör det ingen annan vill eller kan och riskerar sina liv på jobbet är dock inte värt så mycket enligt arbetsgivaren, varken i lön eller arbetsmiljö. Något vi har svårt att tro att svenska folket ställer sig bakom! Det har gått så långt att man i polisleden öppet talar om problemen, genomför aktioner för att få uppmärksamhet, att kanske gå ut i strejk och t o m att sluta och söka sig till andra yrken.

En aktion just nu är som sagt att via posten framföra sitt stöd och där kan såklart även vi vanliga människor vara med. Skicka ett brev eller ett vykort till:

Nu räcker det!
Rikspolischef Dan Eliasson
Polhemsgatan 30
112 30 Stockholm

Läs även Semper Miles tidigare polisrelaterade artiklar