Överlev tre dagar eller en vecka, är det för mycket begärt?

Strömmen går och i varenda affär i närheten har varorna snabbt tagit slut eller så är det stängt eftersom det inte finns någon elektricitet. Att tanka bilen eller en femlitersdunk är inte heller möjligt. Varför ha öppet när det är mörkt och merparten av kunderna inte kan betala för sig där de står och viftar med sina kredit- eller bankkort? När slår det över till att var och en bara tar för sig av det befintliga för att överleva? Oavsett behov, ursprung eller samhällelig ställning.

Du behöver inte tro att än det ena eller än det andra tråkiga ska inträffa för att förstå att vardagen kan komma att förändras. Kommer inte långtradarna fram varje dag med färska varor, drivmedel m m kan du inte handla! Vi har anammat ett system där extrem kortsiktighet är naturligt. Det betyder att samhället riskerar att stanna ännu fortare än de flesta tror.

Snart släpper vi en introducerande bok som behandlar vad du och vi andra bör ta oss till när saker ställs på ända. När posten inte längre ligger i lådan, när elementen svalnar och fortsätter vara kalla och favoritaffären är stängd.

Inget av de förlag, stora som små, vi varit i kontakt med har visat intresse så vi får göra det i egen regi. Under tiden ber vi dig tänka kring hur du ska dricka om det inte längre kommer vatten ur kranen, att du bara har den mat du har hemma, hur du skapar uppvärmning och behålla värmen när du ska sova m m, m m.

Utgivningsinformation kommer att presenteras bl a här!