Öppet för ansökan till polisutbildningen under två och en halv vecka

Av poliserna själva beskrivs yrket bl a som stimulerande, utmanande, oförutsägbart, socialt och utvecklande. Som utomstående vet vi att det är viktigt att de finns och att vi får nya och fler poliser.

Från och med igår den 13:e och t o m torsdag den 30 november är det öppet för ansökan till polisutbildningen som startar hösten 2018. Nuförtiden finns utbildningen tillgänglig på tre orter i Sverige (Stockholm, Växjö samt Umeå) och det finns även möjlighet att läsa på distans.

Under totalt fem terminer varvas teori och praktik på vägen mot examen och jobbet. En lång tid kan tyckas men våra poliser ska ju kunna en hel del och så ingår det förstås sex månaders aspiranttjänstgöring under de två sista terminerna.

Har du förmågan att uppträda sakligt utan att dina egna värderingar och behov står i fokus? Är du rättsmedveten och har en klar uppfattning om demokratiska grundvärderingar? Kan du hantera uppkomna ej planerade situationer? Det är några av kraven på egenskaper du behöver för att bli Polis. Sök nu och/eller tipsa en vän som kanske skulle uppskatta att göra en insats i ett viktigt yrke.


Polis Yrkesfilm Arbetsförmedlingen (4:58 min)

Bli Polis – info, frågor och svar, tips, testa dig själv och ansökan m m

Läs även Semper Miles: Säkrare besked om placeringen för våra nya poliser och Svensk Polis utrustas med Tasers samt Tio länder i flera antiterrorinsatser på Östersjön

(Bilden visar blivande poliser i ett utbildningsmoment. Foto: Polisen)

– Become a Swedish Police Officer! Apply between 13th and 30th of November.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]