Foto: Lasse Jansson/Försvarsmakten

Maxade allmänna försvarsdagar i Visby och Stockholm

Välkommen tillbaka ”Försvarets dag”, en tillställning som många vuxna svenskar minns som något alldeles extra från förr. Då visades lokala och tillresta förband upp sig och bjöd på såväl upplysning som skådespel och alla ville kolla. Det som händer i helgen är väl inte exakt samma sak. Det kan komma att bli bättre ändå eftersom vi i och med försvarsövning Aurora har alla truppslag, Hemvärnet och frivilliga försvarsorganisationer redo liksom myndigheter i civil beredskap, räddningstjänst, polis m fl.

Med Försvarsmakten i täten skapar de en jättestor händelse som bjuder på info, prova på, rekrytering, utställningar och uppvisningar av sällan skådat slag. Det talas om markfordon, flyg, helikoptrar och båtar! Passa på! Öppet för alla och helt gratis.

Lördag den 23 september kl 11:00 – 15:00 på Visborgsslätt, Gotland, sydvästra Visby (gamla P 18)
Söndag den 24 september kl 11:00 – 16:00 på Gärdet, Stockholm (direkt norr om Sjöhistoriska museet, som också är öppet)

Försvarsdagen på Gotland

Försvarsdagen på Gärdet

Direkt till dagsprogrammet, timme för timme, på Gärdet (PDF)

Läs även Semper Miles: Starkt framåt på Gotland trots ständiga prövningar och Mycket militär aktivitet i och kring Östersjön samt Vi ber att få tacka och minnas de som gör och gjort en insats för freden

(Bilden visar Helikopter 16 från pågående Aurora 17. På Gärdet utlovas bl a luftlandsättning med dylika under söndagen.)

– During the weekend, 23-24 september, the Swedish Armed Forces are on public display with rarely seen spectacular shows from most branches in ongoing Aurora 17 defence exercise.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]