Foto: Elmia Lastbil/Hiab

Logistik, folkfest och storpremiär på Elmia

På onsdag slås portarna upp till mässan Elmia Lastbil i Jönköping. Då samlas branschen och visar upp sig, genomför diverse evenemang, tävlar, skapar kontakter och affärer samt diskuterar samtid och framtid i stort och smått. ”Stort” är för övrigt ett beskrivande ord som passande återkommer. Det är rejäla maskiner och utställningsytan enorm, senast 72.000 kvadratmeter med det mesta man kan önska sig.

Försvarsmakten finns på plats, representerat av Trängregementet som ställer ut ett urval av våra ”gröna” maskiner och utrustning. Platsen är monter U202:19. Vidare tipsar vi även om monter B06:66 Assistancekåren Sweden AB samt monter D03:57 Falck Räddningskår AB. På fredag kl 15:00 diskuteras ”Näringen och brottsligheten” på scenen i hall D och på lördag kl 11:00 blir det debatt från samma scen: ”Polisbristen, hur slår den mot svensk åkerinäring?”

Det blir också en internationellt uppmärksammad storpremiär! Under mässan kommer Scania att genomföra den första riktiga publika visningen av sin nya lastbil. Hemlighetsmakeriet är stort men så är det också ”den största satsningen någonsin på nya produkter” för 125-årsjubilerande Scania.

Även för den som uppskattar fantasifulla motivlacker och flärdfulla inredningar långt utöver det vanliga, är det här paradiset. Nordic Trophy avgörs här. Den snyggaste och smartaste bland lastbilar från hela Europa ska utses. Missa inte heller den relaterade utställningen och tävlingen Mini Nordic Trophy med fantastiska skalamodeller av dessa vägens underverk!

Elmia Lastbil har beskrivits som en folkfest i en miljö som inte liknar något annat och har arrangerats sedan 1983. Senast det begav sig fanns 426 utställare från 21 länder på plats. Årets upplaga går 24-27 augusti, öppet 09:00-17:00 varje dag.

Elmia Lastbil 2016 – officiell hemsida

Försvarsmakten – Om Trängregementet

Läs även Semper Miles: Nya krafter till Skövde – är du också intresserad?

(Bilden: Hiab HiVision Cabin. Med hjälp av fyra kameror och VR-utrustning opererar föraren kranen. Bara en av alla spännande nya prylar att prova på mässan. Foto: CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/)

Källor: Elmia, Försvarsmakten, Scania, Motormagasinet, Trailer, Dagens industri