Intressant poddpremiär idag

Det har varit på gång en tid och idag var det officiell premiär för Podd72. Namnet anspelar på behovet av att vi alla bör se till att klara oss på egen hand i 72 timmar om något allvarligt skulle hända i samhället. Enligt den egna presentationen är fokus på att vara redo, om kriser, katastrofer, prepping, säkerhetspolitik och informationskrig. Podd72 görs av mediekoncernen MittMedia, signerat Patrik Oksanen, med stöd av Civilförsvarsförbundet.

Syftet att nå ut via den här kanalen för att väcka intresset och informera om krismedvetenhet är helt i tiden. Det är riktigt och viktigt och ska definitivt framhållas.
Målgruppen är dock inte solklar då man pendlar friskt mellan s k preppertips och internationell säkerhetspolitik på nära nog akademisk nivå (och det blir mycket Ryssland i premiäravsnittet). Högintressant i sina respektive områden men hur beslutet att hålla sådan bredd påverkar genomslagskraften till den vanliga medborgaren återstår att se.

Hör mer om svarta svanar, att handelspolitik är säkerhetspolitik, hur du preppar med barn, vad som sägs i ryska medier, Galina Timchenkos nyhetssatsning i Riga, att Ryssland vinner propagandakriget, om ev risk att Ryssland öppnar upp en tredje front 2016 m m.

Till Podd72

En podd är en inspelad radiosändning som finns tillgänglig via internet och kan spelas upp när du är redo/har tid. Poddar kan även laddas ner till din telefon om du vill.